СТРУКТУРНІ ТА МАКРОФІНАНСОВІ РИЗИКИ ПАДІННЯ СВІТОВИХ СИРОВИННИХ ЦІН - Козюк, Віктор Валерійович; Шиманська, Оксана Петрівна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Козюк В. В., Шиманська О. П. Структурні та макрофінансові ризики падіння світових сировинних цін. 10 грудня 2015 року в приміщенні Євростудій Тернопільського національного економічного університету відбулося засідання круглого столу на тему: “Глобальна економіка в умовах спадного тренду сировинних цін: виклики та можливості для України”, організоване кафедрами економічної теорії, міжнародного менеджменту та маркетингу і міжнародної економіки. Метою його проведення стало обговорення проблем, пов’язаних із негативними проявами спадного тренду сировинних цін, які впливають на основні макрофінансові аспекти функціонування глобальної економіки, загрожуючи різким погіршенням макроекономічних і фінансових умов для експортерів сировини, обумовлюють реконфігурацію глобальних потоків капіталу, а також актуалізують визначення перспектив сировинного експорту України.