ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ТА ПРАГМАТИЗМ РЕАЛІЗАЦІЇ ПОДАТКОВОЇ ПОЛІТИКИ ДЕРЖАВИ - Кощук, Тетяна Василівна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Кощук Т. В. Теоретичні аспекти та прагматизм реалізації податкової політики держави. Обґрунтовано необхідність підвищення ефективності податкової політики в Україні як однієї з передумов досягненнястійкого економічного зростання. Розглянуто спільні риси й відмінності управління оподаткуванням, державного податкового менеджменту та податкового адміністрування. Доведено перспективність поширення практики державного регламентування та регулювання економічних відносин у сфері оподаткування на основі зміщення акцентів від прийняття ситуативних управлінських рішень до формування збалансованої системи методологічного забезпечення та методичних дій. Koshchuk T. Theoretical aspects and pragmatism of realization tax state policy. It is grounded necessity of increase of efficiency of realization of tax policy in Ukraine as one of pre-conditions of achievement of the proof economy growing. General lines and differences of management by taxation, state tax management and tax administration are explored. There is perspective of distribution of practice of state regulation and adjusting of economic relations in the field of taxation on the basis of displacement of accents from acceptance of situations administrative decisions to forming of the balanced system of the methodological providing and methodical actions.