ЗОВНІШНЯ ЗАБОРГОВАНІСТЬ ДЕРЖАВИ : ЕМПІРИЧНІ ГІПОТЕЗИ ТА КОНЦЕПТУАЛЬНІ ПІДХОДИ - Кравчук, Наталія Ярославівна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Кравчук Н. Я. Зовнішня заборгованість держави : емпіричні гіпотези та концептуальні підходи. Зроблено спробу згрупувати і систематизувати основні сучасні концептуальні підходи, що висвітлюють природу феномену зовнішньої заборгованості та полярно трактують її вплив на фінансово-економічне становище держави. Синтезовано такі концепції в сучасній теорії зовнішньої заборгованості, як фінансова, інвестиційна, концепція регулювання платіжного балансу, марксистська (всупереч альтернативним твердженням) і геофінансова. Kravchuk N. External debts of the country : empirical hypotheses and conceptual approaches. It is made attempt to group and systematize modern basic conceptual approaches which shows the nature of a phenomenon of external debts and polarly explains its influence on a financial and economic condition of the country. It is synthesized such concepts in the modern theory of external debts as financial, investment, the concept of regulation of the balance of payments, marxist (alternative) and geofinancial.