ФОРМУВАННЯ ТА РОЗВИТОК НАЦІОНАЛЬНОГО СТРАХОВОГО РИНКУ В УМОВАХ ТРАНСФОРМАЦІЙНИХ ПЕРЕТВОРЕНЬ - Хавтур, Ольга Володимирівна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Хавтур О. В. Формування та розвиток національного страхового ринку в умовах трансформаційних перетворень. Теоретично обґрунтовано та простежено процес становлення й розвитку ринку страхових послуг в Україні в контексті впливу на розвиток страхової діяльності, й запропоновано його періодизацію. Проаналізовано показники, що характеризують стан і позиції вітчизняного страхового ринку. З’ясовано чинники, що суттєво гальмують можливості його розвитку. Khavtur O. V. Formation and development of national insurance market under the conditions  of transformation. The development process of the insurance services market in Ukraine in the framework of their impact on the insurance activities is theoretically grounded and studied. Factors characterizing conditions and positions of native insurance market are analyzed. Factors that slow down essentially the possibilities of insurance market development are cleared out in the paper