ОПТИМІЗАЦІЯ ВНУТРІШНЬОГО ПОТЕНЦІАЛУ БАНКУ ЩОДО НАРОЩЕННЯ ВЛАСНОГО КАПІТАЛУ - Ткачук, Наталія Миколаївна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Ткачук Н. М. Оптимізація внутрішнього потенціалу банку щодо нарощення власного капіталу. Розглянуто доцільність застосування методики економічного аналізу для виявлення оптимальних внутрішніх джерел нарощення власного капіталу банків. Проведено аналіз впливу факторів на зміну величини власного капіталу групи найбільших банків на основі індексного методу. Запропоновано використовувати економіко-математичну модель визначення рівня внутрішньої капіталізації банку з врахуванням чинників впливу. Tkachuk N. The bank inside potential optimization towards equity capital increase. Use expediency of economic analysis for revealing bank equity capital gains optimum internal sources is considered. Factors influencing change of the equity capital value of a group of the largest banks on the index method basis are analyzed. Using the economicmathematical model of inside capitalization of the bank level determination with influencing factors taken into account is proposed.