ПОДАТОК НА ДОДАНУ ВАРТІСТЬ: ФІСКАЛЬНА СУТЬ ТА НЕОБХІДНІСТЬ РЕФОРМУВАН - Собко, Ольга Миколаївна; Василевська, Галина Василівна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Собко О. М., Василевська Г. В. Податок на додану вартість: фіскальна суть та необхідність реформування. Розкрито фіскальну суть та недоліки податку на додану вартість, його деструктивний вплив на вирішення економічних проблем у державі. Визначено основні недоліки універсального акцизу щодо його відшкодування з бюджету. Окреслено основні аспекти його вдосконалення шляхом скасування необґрунтованих податкових пільг та диференціацією ставок. Sobko O., Vasylevska H. Value-added tax: fiscal essence and necessity of reformation. The fiscal essence and drawbacks of value-added tax are considered, and its destructive influence on the decision of state economic problems is determined. The main drawbacks of universal excise tax as to its compensation from the budget are indicated. The basic aspects of its perfection by abolishing unreasonable tax benefits and differentiation of rates are outlined.