ВИКОНАННЯ ФІСКАЛЬНОЇ ФУНКЦІЇ ПОДАТКУ НА ДОДАНУ ВАРТІСТЬ - Паянок, Тетяна Миколаївна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Паянок Т. М. Виконання фіскальної функції податку на додану вартість. Проаналізовано вплив інфляційних процесів на динаміку надходжень від податку на додану вартість, також частини ПДВ після відшкодування податкового кредиту з бюджету, проведено порівняльний аналіз ПДВ з темпами зростання економіки. Охарактеризовано вплив політичних факторів на динаміку надходжень ПДВ до бюджету держави. Payanok T. The fiscal value-added tax effictiency analyses. The inflation influence on VAT revenues and the VAT compensation is analyzed. The comparative analyses of GDP rates of growth and VAT rates are made. The political risks influence on VAT revenue dynamics is analyzed.