КОНЦЕПТУАЛЬНІ ОСНОВИ ВАЛЮТНОГО КУРСОУТВОРЕННЯ - Мелих, Оксана Юріївна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Мелих О. Ю. Концептуальні основи валютного курсоутворення. Висвітлено теоретичні концепції валютного курсоутворення та принципи валютно–фінансової політики. Розглянуто проблеми досягнення макроекономічної стабільності за умов фіксованого та плаваючого режимів валютного курсу. Розкрито позитивні та негативні сторони використання фіксованого та плаваючого режимів курсоутворення. Визначено завдання та функції валютно–курсової політики, виконання яких забезпечить досягнення курсової стабільності та економічне зростання. Melyh O. Conceptual fundamentals of formation the exchange rates. The theoretical conceptions of formation the exchange rates and principles of currency-financial policy are shown. The problems of achievement of the macroeconomic stabilization in conditions of the fixed and a floating exchange rate are considered in the article. Positive and negative sides of using the fixed and floating exchange rate regimes are discovered. The tasks and functions of exchange rate policy, which execution provides achievement of rate stabilization and economical growing have been determined.