ФІНАНСОВІ АСПЕКТИ ВИБОРУ МЕТОДУ ПРИДБАННЯ ОБ’ЄКТІВ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ - Дишкант, Ольга Василівна; Дишкант, Мирослав Васильович (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Дишкант О. В., Дишкант М. В. Фінансові аспекти вибору методу придбання об’єктів інтелектуальної власності. Розглянуто теоретичні та практичні питання впровадження інноваційних проектів на основі об’єктів інтелектуальної власності з метою оновлення виробництва та становлення конкурентоспроможної економіки. Обґрунтовано напрямки покращення функціонування нематеріальних активів, зокрема, об’єктів інтелектуальної власності. Запропоновано оптимізаційну модель вибору методу фінансування придбання (створення), способу комерціалізації об’єктів інтелектуальної власності. Наголошено на необхідності враховувати особливості функціонування об’єктів нематеріальних активів при прийнятті управлінських рішень на всіх етапах життєвого циклу інтелектуальної власності. Dyshkant O., Dyshkant M. Financial aspects of the choice of the purchasing method of the intellectual property objects. Theoretical and practical issues of the necessity of introduction of innovative projects on the basis of the objects of intellectual property to update the production and development of a competitive economy are considered. The strategies of improvement of the functioning of intangible assets, particularly intellectual property are substantiated. The optimizational model of choice of the method of financing of the acquisition, the means of the commercialization of intellectual property is proposed. The necessity of taking into account the peculiarities of functioning of intangible assets when making management decisions at all stages of the life cycle of intellectual property is stressed.