ЗМІЦНЕННЯ ФІНАНСОВИХ ОСНОВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В БОЛГАРІЇ ТА ПОЛЬЩІ: ДОСВІД РЕФОРМ ТА ВИСНОВКИ ДЛЯ УКРАЇНИ - Кириленко, Ольга Павлівна; Лучка, Андрій Васильович (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Кириленко О. П.,  Лучка А. В. Зміцнення фінансових основ місцевого самоврядування в Болгарії та Польщі: досвід реформ та висновки для України. Розглянуто досвід посилення фінансової незалежності місцевих спільнот у Болгарії та Польщі. Обґрунтовано доцільність його застосування в Україні. Вироблено пропозиції щодо оптимізації стратегії забезпечення фінансової самостійності органів місцевого самоврядування України. Kyrylenko O., Luchka A. Strengthening of the financial basis of local self-government in Bulgaria and Poland: experience of reforms and conclusions for Ukraine. The authors present the experience of strengthening of financial independence of local communities in Bulgaria and Poland. In the article the expedience of it application in Ukraine is proved. The authors elaborate suggests as for the optimization of strategy of financial provision of independence of local self-government.