ЗАЛУЧЕННЯ ІНОЗЕМНОГО КАПІТАЛУ НА СТРАХОВИЙ РИНОК: ДОСВІД ЗАРУБІЖНИХ КРАЇН ТА РЕАЛІЇ УКРАЇНИ - Білик, Ірина Василівна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Білик І. В. Залучення іноземного капіталу на страховий ринок: досвід зарубіжних країн та реалії України. Розглянуто необхідність та роль іноземного капіталу у розвитку страхового ринку Украї- ни в контексті загальноєвропейської інтеграції та вступу України до СОТ. Проаналізовано досвід зарубіжних країн щодо розширення присутності іноземних страховиків на національному страховому ринку та висвітлено наслідки лібералізації ринку. Bilyk I. Foreign capital facilitation into the insurance market: experience of foreign countries and Ukrainian realities. The necessity and role of foreign capital into Ukrainian insurance market development within European integration and Ukraine’s joining WTO are considered. The experience of foreign countries as to the expansion of foreign insurers existence at the national insurance market is analysed. The consequences of market liberalization are reflected.