КРЕДИТ: СУТНІСТЬ, ФУНКЦІЇ ТА ФОРМИ ПРОЯВУ - Сидоренко, Віктор Анатолійович (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Сидоренко В. А. Кредит: сутність, функції та форми прояву. Розглянуто сутність і функції кредиту, його різновиди, принципи кредитування, природу кредитних відносин. Систематизовано тлумачення сутності кредиту представниками різних теоретичних течій. Уточнено функціональне призначення кредиту. Наведено авторську класифікацію різновидів кредиту. Визначено принципи банківського кредитування. Sydorenko V. Loan: substance, functions and types. Substance, functions, types of the loan, principles of borrowing, nature of loan relations are reviewed. Interpretations of loan substance made by representatives of different theoretical streams are systemized. Functional purpose of the loan is specified. Author’s classification of the loan types is stated. Principal of bank loans are determined.