СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ НАСЕЛЕННЯ: РЕАЛІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ - Шаварина, Марія Петріна; Шаманська, Надія Володимиріна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Шаварина М. П., Шаманська Н. В. Соціальний захист населення: реалії та перспективи. Висвітлено прагматику та проблематику реалізації соціальної політики в Україні. Проведено комплексне дослідження вітчизняної практики надання соціальної допомоги. Розглянуто досвід застосування адресної соціальної допомоги в розвинених ринкових державах та запропоновано напрямки її реформування в Україні. Shavaryna M., Shamanska N. Social defence of population: realities and prospects. The pragmatic and problem aspects of realization of social policy in Ukraine are reflected. Complex research of domestic practice of grant of social help is conducted. Experience of application of address social help in the developed market states is considered and directions of its reformation in Ukraine are offered.