ФІНАНСОВИЙ СЕКТОР, ВАЛЮТНІ РЕЗЕРВИ ТА ГЛИБИНА ШОКУ ПІД ЧАС ГЛОБАЛЬНОЇ КРИЗИ - Козюк, Віктор Валерійович (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Козюк В. В. Фінансовий сектор, валютні резерви та глибина шоку під час глобальної кризи. Здійснено порівняльний аналіз теоретичних позицій щодо ролі валютних резервів та фінансового сектора в процесі згладжування шоків. Виявлено наявність обмежених можливостей виконання ролі амортизатора шоку виключно валютними резервами. Наведено емпіричні аргументи на користь того, що розвинутий фінансовий сектор та більш стримана макроекономічна політика дозволяють краще запобігати втратам в зростанні ВВП. Kozyuk V. A financial sector, currency backlogs and depth of shock during a global crisis. The comparative analysis of theoretical background of exchange reserve and financial sector role as shock smoother is made. It is found that amortization of shock by reserve assets only is very limited. The some empirical evidence about better avoidances in GDP growths looses by developed financial sector and sound macroeconomic policy is shown.