ОЦІНКА ФІСКАЛЬНОГО ПОТЕНЦІАЛУ МИТНОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ - Мартинюк, Володимир Петрович (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Мартинюк В. П. Оцінка фіскального потенціалу митної системи України. Проведено оцінку фіскального потенціалу митної системи України. Показано важливу роль митної системи у формуванні дохідної частини Державного бюджету України. Здійснено аналіз структури фінансових надходжень від митних платежів, а також фіскальну ефективність мита, акцизного збору та ПДВ. Запропоновано резерви збільшення державних доходів від митних платежів. Martynyuk V. The assessment of the fiscal potential of the customs system of Ukraine. The assessment of the fiscal potential of customs system of Ukraine is carried out. The significant role of the customs system in forming the revenue part of the state budget of Ukraine is shown. The analysis of the structure of financial entries of customs payments is realized. The fiscal efficiency of customs duty, excise and value added tax is also analyzed. The reserves of increasing the state revenues of customs payments are proposed.