ДОСВІД КНР З РЕГУЛЮВАННЯ ЗОВНІШНЬОТОРГОВЕЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТА ЗАЛУЧЕННЯ ІНОЗЕМНИХ ІНВЕСТИЦІЙ - Клімчик, Вікторія Вікторівна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Клімчик В. В. Регулювання зовнішньоекономічної діяльності та залучення іноземних інвестицій. Проаналізовано механізм регулювання зовнішньоекономічних відносин КНР та його еволюцію на певних етапах входження країни у світове господарство. Акцентовано увагу на особливостях фінансового регулювання державою зовнішньоторгівельної діяльності, залучення іноземних інвестицій та використання фінансових важелів і стиму- лів у процесі реформування економіки. Klimchyk V. The external activity regulation and foreign investments involvenment. The mechanism of regulation of external relations of the Chinese People’s Republic and it’s evolution on some stages of integration into the world economy is analised. There is paid attention in the article to the peculiarities of financial regulation of foreign trade activity by government, foreign investments involvement and using financial leverages and incentives in the process of reforming the economy.