КАЛЕНДАРНІ ЕФЕКТИ ТА АНОМАЛІЇ НА УКРАЇНСЬКОМУ ФОНДОВОМУ РИНКУ: ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА - Петрущак, Богдан Миронович (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Петрущак Б. М. Календарні ефекти та аномалії на українському фондовому ринку: теорія і практика. Розкрито теоретичні аспекти календарних ефектів та аномалій на українському фондовому ринку. Висвітлено емпіричні закономірності денної, місячної та квартальної дохідності індексу ПФТС та його волатильності на денній і місячні основі. Petrushchak B. Calendar effects and anomalies on Ukrainian stock market: theory and practice. The theoretical aspects of calendar effects and anomalies on the Ukrainian stock market and the empirical evidence of daily, monthly and quarterly returns of PFTS-index and their volatility are examined.