ДИФЕРЕНЦІАЦІЯ ДОХОДІВ НАСЕЛЕННЯ Й ЕКОНОМІЧНЕ ЗРОСТАННЯ В УКРАЇНІ - Вергелес, Тетяна Іванівна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Вергелес Т. І. Диференціація доходів населення й економічне зростання в Україні. Узагальнено теоретичні підходи та емпіричні дослідження щодо діалектики диференціації доходів населення й економічного розвитку. Проаналізовано динаміку диференціації доходів населення в Україні, з’ясовано її проблеми й окреслено шляхи оптимізації в контексті забезпечення сталого економічного зростання. Vergeles T. Income inequality of population and economic growth in Ukraine. Theoretical approaches and empiric researches of dialectic interrelation of income inequality of population and economic development are generalized. The dynamics of income inequality of population in Ukraine is analyzed, its problems and ways of optimization in the context of providing of the permanent economic growth are outlined.