КОНКУРЕНТНЕ СЕРЕДОВИЩЕ В БАНКІВСЬКІЙ СИСТЕМІ УКРАЇНИ В КОНТЕКСТІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЇЇ ФІНАНСОВОЇ СТІЙКОСТІ - Довгань, Жанна Миколаївна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Довгань Ж. М. Конкурентне середовище в банківській системі України в контексті забезпечення її фінансової стійкості. Визначено поточні тенденції розвитку конкурентного середовища на ринку банківських послуг України з точки зору впливу на стійкість банківської системи. Обґрунтовано масштаби впливу іноземного капіталу на розвиток банківської конкуренції в контексті загроз її стійкості, проаналізовано результати основних індикаторів ринкової концентрації. Dovgan’ Zh. Competition environment in banking system of Ukraine in context of providing of it financial stability. The current progress of competition environment trends at the market of bank services of Ukraine are determined from a point of influence on the banking system stability. The scales of foreign capital influence on the development of bank competition in the context of threats of its firmness are grounded, the results of basic indicators of market concentration are analysed.