БАЗОВІ ПІДХОДИ ДО ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ПРУДЕНЦІЙНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ СТРАХОВИХ КОМПАНІЙ - Ткаченко, Наталія Володимирівна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Ткаченко Н. В. Базові підходи до формування системи пруденційного регулювання діяльності страхових компаній. Визначено завдання, принципи та методи оцінки фінансової стійкості страхових компаній. Розроблено індикатори, які характеризують фінансову стійкість страхових компаній з урахуванням потенційної уразливості до ризиків. Побудовано систему ризик-орієнтованого пруденційного регулювання їх діяльності. Tkachenko N. Basic approach to the system of prudential regulation of insurance companies. The objectives, principles and methods for evaluating the financial stability of insurance companies are defined. The indicators are developed, that characterize the financial stability of insurance companies, taking into account the potential vulnerability to risks. The system of riskbased prudential regulation of their activities is proposed.