ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ЦІНОУТВОРЕННЯ НА МЕДИЧНІ ПОСЛУГИ В УМОВАХ РЕФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я - Мартинюк, Василь Федорович; Корецький, Богдан Михайлович (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Мартинюк В. Ф., Корецький Б. М. Засади ціноутворення на медичні послуги в умовах реформування системи охорони здоров`я. Обгрунтовано теоретичні основи організації ціноутворення на медичні послуги в Україні, показано переваги та недоліки рекомендованого МОЗ України витратного підходу до формування цін в системі охорони здоров’я, запропоновано моделі формування цін на різні медичні послуги. Martynyuk V., Koretskyy B. Theoretical foundations of price-forming process in payments for medical care services during the reform of health care system. Theoretical foundations in organization of Price-Forming Process are grounded in Payments for medical care services in Ukraine. Advantages and disadvantages in recommended by Ministry of health protection of Ukraine expenditure approach are explained to prices formation in the system of health protection. The models in prices formation for differentiated medical services are suggested.