ФОРМУВАННЯ РИНКУ ПЕРЕСТРАХУВАННЯ У КОНТЕКСТІ ІНСТИТУЦІОНАЛЬНО-ЕВОЛЮЦІЙНОЇ ТЕОРІЇ - Кнейслер, Ольга Володимирівна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Кнейслер О. В. Формування ринку перестрахування у контексті інституціонально-еволюційної теорії. Розглянуто основні положення інституціонально-еволюційної теорії. Розроблено категоріальний апарат інституціонального підходу до формування ринку перестрахування. З позиції інституціоналізму визначено періодизацію трансформаційних перетворень страхових та перестрахувальних відносин, окреслено проблеми функціонування перестрахувального ринку. Kneysler O. Formation of reinsurance market in the context of institutional and evolutionary theory. Main principals of institutional and evolutionary theory are considered. Categorical apparatus of institutional approach to the reinsurance market is determined. From the position of institutionalism the periods of insurance and reinsurance relations transformational reforms are defined. The problems of the reinsurance market are identified.