КАПІТАЛІЗАЦІЯ ЯК ЧИННИК ПІДВИЩЕННЯ НАДІЙНОСТІ ТА ЕФЕКТИВНОСТІ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ - Матлага, Лілія Олегівна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Матлага Л. О. Капіталізація як чинник підвищення надійності та ефективності банківської системи України. Розглянуто основні тенденції розвитку банківської системи України та сучасний стан необхідного обсягу капіталу, який є у розпорядженні банківських установ. Досліджено структуру власного капіталу банківських установ та його частку відносно активів. Визначено основні джерела нарощування розмірів власного капіталу банку. Обґрунтовано роль показника достатності власного капіталу у забезпеченні надійності, стійкості та ефективності вітчизняної банківської системи. Matlaga L. Capitalization as a factor of increase of reliability and efficiency of banking system of Ukraine. Basic progress of the banking system of Ukraine trends and modern state of necessary volume of capital, which is at disposal of bank institutions, are considered. Own capital of bank institutions structure is investigated and its part in relation to assets. Basic sources of sizes increase of property asset of bank are studied. The role of index of sufficientness of property asset in providing of reliability, firmness and efficiency of the domestic banking system is defined.