ФОРМИ, МЕТОДИ ТА ІНСТРУМЕНТИ БЮДЖЕТНОГО РЕГУЛЮВАННЯ - Хлівний, Володимир Кирилович; Мацук, Зоряна Андріївна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Хлівний В. К., Мацук З. А. Форми, методи та інструменти бюджетного регулювання. Розглянуто сутність бюджетного регулювання у його внутрішньому вимірі, пов’язаного з процесами збалансування доходів та видатків окремих бюджетів. Досліджено причини й необхідність бюджетного регулювання у його внутрішньому вимірі через нерівномірність економічного та фінансового потенціалу окремих регіонів, а також фінансової політики центральних і місцевих органів влади. Обґрунтовано класифікацію форм та інструментів бюджетного регулювання. Hlivnyy V., Matsuk Z. Forms, methods and tools budget adjustment. The essence of the budget in its internal dimension associated with the processes of balancing revenues and expenditures of individual budgets is considered. The reasons and the need for fiscal adjustment in its internal dimension by uneven economic and financial capacity of individual regions, and financial policies of central and local governments. The classification of the forms and instruments of budget control is defined.