ПЕРСПЕКТИВИ УДОСКОНАЛЕННЯ УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВИМИ РЕСУРСАМИ ГАЛУЗІ ОСВІТИ - Лободіна, Зоряна Миколаївна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Лободіна З. М. Перспективи удосконалення управління фінансовими ресурсами галузі освіти. Охарактеризовано та проаналізовано вітчизняну практику фінансування бюджетних навчальних закладів та заходів у галузі освіти. Виявлено основні проблеми формування та використання фінансових ресурсів галузі, які негативно впливають на реалізацію конституційного права людини на освіту. Обґрунтовано доцільність та перспективи удосконалення управління фінансами освітньої галузі. Lobodina Z. Prospects of improvement of management by financial resources of education industry. National practice of financing of budget educational establishments and actions in education industry is characterized and analysed. The basic problems of forming and use of financial resources of education industry, which negatively affect on the realization of the constitutional right to education, are founded out. Expedience and prospects of improvement of financial management are grounded.