ФІНАНСОВА АВТОНОМІЯ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ЯК УМОВА ДЕМОКРАТИЧНОГО РОЗВИТКУ - Чікіта, Ірина Богданівна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Чікіта І. Б. Фінансова автономія органів місцевого самоврядування як умова демократичного розвитку. Розглянуто проблеми фінансової автономії місцевого самоврядування. Проаналізовано погляди на визначення фінансової автономії, її теоретичні засади та уточнено зміст цього поняття. Визначено компоненти фінансової автономії в умовах демократизації української держави. Запроваджено поняття інституційної самостійності самоврядування. Chikita I. Financial autonomy of local governments in the conditions of democratic development. The problems of financial autonomy of local governments are considered. The viewpoints on the determination of financial autonomy, its theoretical principles are analysed and the content of this concept is clarified. The components of financial autonomy in a democratic Ukrainian state are defined. The notion of institutional independence of government is introduced.