ОСОБЛИВОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ ПРЕФЕРЕНЦІЙНОГО ОПОДАТКУВАННЯ В УКРАЇНІ - Василевська, Галина Василівна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Василевська Г. В. Особливості функціонування преференційного оподаткування в Україні. Розглянуто тенденції розвитку преференційного оподаткування в Україні. Проаналізовано динаміку показників оцінки дієвості преференційного оподаткування, проведено моніторинг вітчизняних технологій його реалізації. Досліджено вплив податкових преференцій на основні макроекономічні показники, а також преференційного оподаткування на взаємозв’язок соціальної та економічної сфер суспільства. Vasylevska H. The features functioning of preferential taxation in Ukraine. The trends of preferential taxation in Ukraine is considered. The dynamics of indicators to measure the effectiveness of preferential taxation is analysed; a monitoring of the national technologies of preferential taxation is conducted. The effect of tax preferences is defined for the main macroeconomic indicators as well as the effects of preferential taxation on the relationship of social and economic spheres of society.