КОНЦЕПТУАЛІЗАЦІЯ ДЕРЖАВНОГО КРЕДИТУ В ЕВОЛЮЦІЙНОМУ РОЗВИТКУ ФІНАНСОВОЇ ДУМКИ - Ткачук, Наталія Миколаївна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Ткачук Н. М. Концептуалізація державного кредиту в еволюційному розвитку фінансової думки. Розглянуто теоретичні концепції походження та сутності державного кредиту. Досліджено позиції зарубіжних і вітчизняних вчених щодо доцільності застосування державного кредиту з метою фінансування потреб держави. Акцентовано увагу на важливості наукових здобутків представників фінансової думки України ХІХ-ХХ ст. у питаннях теорії і практики державного кредиту. Tkachuk N. Conceptualization of government credit in evolution development of financial idea. The theoretical conceptions of origin and essence of government credit are analysed. The positions of foreign and domestic scientists concerning the expedience application of government credit with the aim of financing government requirements are investigated. The attention is accented on the importance of scientific achievements of Ukrainian representatives in financial opinion of the XIX–XX century about the issue of government credit theory and practice.