ГЛОБАЛІЗАЦІЯ ТА МІЖЧАСОВІ ОБМЕЖЕННЯ ФІСКАЛЬНИХ СТИМУЛІВ - Козюк, Віктор Валерійович (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Козюк В. В. Глобалізація та міжчасові обмеження фіскальних стимулів. Виявлено суперечливість теоретичних позицій з приводу можливостей реалізації фіскальної політики в умовах глобалізації. Доведено, попри зміну окремих рис зв’язку між величиною державного боргу та процентних виплат в розвинутих країнах, сам зв’язок залишається прямим. Це підтверджує наявність істотних міжчасових обмежень на фіскальні стимули. Зроблено висновок, що глобалізація модифікує такі обмеження завдяки розширенню лагів. Kozjuk V. Globalization and intertemporal restrictions of fiscal stimulus. It is found that before the crisis fiscal policy theoretical background was enough contradictional. It is proved that aside changes of patterns of relation between amount of public debt and interest payments such relation is direct. It is confi rm that fiscal policy still restrained intertemporaly. It is summarized that globalization modify intertemporal restrictions of fiscal policy due to lags getting longer.