СИСТЕМАТИЗАЦІЯ ВИЗНАЧЕННЯ ПОНЯТТЯ “ФІНАНСОВА КРИЗА” ТА КЛАСИФІКАЦІЯ ЇЇ ВИДІВ - Проноза, Павло Володимирович (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Проноза П. В. Систематизація визначення поняття «Фінансова криза» та класифікація її видів. Узагальнено поняття “фінансова криза” та систематизовано пов’язані з ним інші види кризи. На основі контент-аналізу існуючих сучасних підходів до визначення суті досліджуваних категорій сформульовано поняття кризи, фінансової кризи та її проявів. Виокремлено головні класифікаційні ознаки кризових явищ: масштабність, соціально-функціональну приналежність та відношення до національної економіки. Pronoza P. Systematization of definition of “financial crisis” and classifi cation of its types. To the generalization of “financial crisis”, is devoted concept and other types of crisis related to it. Based on content-analysis of existing modern approaches to the definition of the considered concepts the definitions of crisis, financial crisis and its manifestations are formulated.Main classifi cation features: the scale, the relation to the national economy and the socio-functional identity are identified.