ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФІНАНСОВОЇ СТІЙКОСТІ ТА НАДІЙНОСТІ КРЕДИТНИХ СПІЛОК В УКРАЇНІ - Луцишин, Олег Орестович (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Луцишин О. О. Забезпечення фінансової стійкості та надійності кредитних спілок в Україні. Обґрунтовано роль та місце фінансової стійкості та надійності в діяльності кредитних спілок. Охарактеризовано фактори, які призводять до збільшення нерівноваги в діяльності спілок. Згруповано та подано пруденційні стандарти та вимоги до капіталу для кредитних спілок в різних країнах світу. Запропоновано шляхи удосконалення механізму пруденційного нагляду за діяльністю кредитних спілок з метою зміцнення їх фінансової стабільності. Досліджено питання впливу вимог міжнародного Базельського Комітету на діяльність кредитних спілок. Запропоновано: проводити ґрунтовний аналіз внутрішньої структури фінансових активів і зобов’язань для визначення впливу на них як внутрішніх, так і зовнішніх факторів. Lutsyshyn O. Implementation of financial firmness and reliability of credit unions in Ukraine. The role and place of financial stability and reliability of credit unions’ activity are justified. The factors that lead to imbalance increase in the unions’ activity are characterized. Prudential standards and capital requirements for credit unions in different countries of the world are grouped and presented. The ways of the prudential supervision mechanism improvement of credit unions’ activity in order to strengthen their financial stability are suggested. The questions of the impact of the international Basel committee requirements on credit unions’ activity are researched. We have suggested to conduct the thorough analysis of the financial assets and liabilities internal structure in order to determine the impact on them as both internal and external factors.