НАПРЯМКИ МОДЕРНІЗАЦІЇ КАЗНАЧЕЙСЬКОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ БЮДЖЕТІВ В УКРАЇНІ - Малиняк, Богдан Степанович (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Малиняк Б. С. Напрямки модернізації казначейського обслуговування бюджетів в Україні. Досліджено концептуальні основи казначейської форми обслуговування бюджету, її переваги та “вузькі місця” порівняно з іншими формами. Обґрунтовано напрямки модернізації казначейського обслуговування бюджетів в Україні. Доведено необхідність запровадження партнерського підходу до побудови відносин між органами казначейства та розпорядниками бюджетних коштів, а також організації діяльності на засадах забезпечення відповідного сервісу для учасників бюджетного процесу. Malynjak B. Directions of modernization of treasury services budgets in Ukraine. The conceptual foundations of treasury forms, budgets, its benefits and “bottlenecks” in comparison with other forms are investigated. The directions of modernization of treasury services budgets in Ukraine are grounded. The necessity of introducing participatory approach to building relations between the Treasury and spending units and activities on the basis of providing appropriate services for participants in the budget process.