ТЕОРІЯ ТА ПРАКТИКА ВИКОРИСТАННЯ МІСЦЕВИХ ПОДАТКІВ ДЛЯ ЦІЛЕЙ ФІНАНСОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РЕГІОНІВ - Серебрянський, Дмитро Миколайович (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Серебрянський Д. М. Теорія та практика використання місцевих податків для цілей фінансового забезпечення регіонів. Проаналізовано організацію сучасного місцевого оподаткування та продемонстровано його місце в системі фінансового забезпечення субнаціональних бюджетів. За результатами проведеного теоретичного дослідження систематизовано критерії ефективності місцевих податків у формі матриці, яка надає розгорнуту характеристику різних видів місцевих податків. Відповідно до економічної та адміністративної ефективності запропоновано найбільш прийнятні варіанти податкового забезпечення місцевих бюджетів в Україні. Serebrjanskjy D. Theory and practice of using local taxes in order to ensure financial stability of regions. The modern organization of local taxation is analysed and demonstrated its role in the system of financial support of subnational budgets. According to the results of theoretical experiment criteria of efficiency of local taxes are systematized in the form of a matrix, that provides a detailed description of the various types of local taxes. On the basis of the economic and administrative efficiency, the most appropriate options to ensure fiscal stability of local budgets in Ukraine are proposed.