МЕТОДИКА УПРАВЛІННЯ КРЕДИТНИМИ ОПЕРАЦІЯМИ БАНКІВ : ПРОБЛЕМИ РЕГУЛЮВАННЯ ВІДСОТКОВИХ СТАВОК ТА ОПТИМІЗАЦІЯ РІВНЯ КРЕДИТНОГО РИЗИКУ - Лавінський, Г ліб Володимирович; Спяк, Галина Іванівна; Устенко, Станіслав Веніамінович (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Лавінський Г. В., Спяк Г. І., Устенко С. В. Методика управління кредитними операціями банків : проблеми регулювання відсоткових ставок та оптимізація рівня кредитного ризику. Обґрунтовано необхідність управління кредитним ризиком банку. Розглянуто сутність і класифікацію методів управління кредитним ризиком. Запропоновано методику управління кредитними операціями при укладанні довгострокових угод шляхом регулювання відсоткових ставок за кредитами. Обґрунтовано часові параметри та допустимий рівень кредитного ризику, при яких доцільне управління кредитними операціями банку через регулювання відсоткової ставки за кредитами. Lavinskiy G., Spyak G., Ustenko S. Methods of management by banks credit operations : problems of interest rates  regulation  and  optimization  of  credit  risk  level.  Necessity of operation of bank’s credit risk is substantiated. Essence and claciffication of methods of operation of credit risk is examined. Methodology of managment of credits’ operations during concluding long term contracts by means of regulation of per cents’ counts by credits is proposed. Time limits and admissible level of credit risk for managment of bank’s credits operations by means of regulation of percents’ counts by credits are substantiated.